Quinoa se poate consuma in dieta Rina – Proprietati

Ce este quinoa?

Quinoa este un aliment cu continut caloric scazut fara gluten, util pentru sanatatea inimii si masei musculare. Quinoa este o planta care apartine familiei Chenopidacee. Lipsita de gluten, este destul de bogata in proteine, carbohidrati si fibre dietetice.

Proprietatile si beneficiile quinoa

Quinoa nu este o iarba si nu contine gluten, deci este un aliment potrivit pentru cei care sufera de boala celiaca.

Quinoa dieta rina

Ea are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogata in proteine, carbohidrati si fibre dietetice. In componenta sa sunt doi aminoacizi foarte importanti esentiali pentru buna functionare a organismului: lizina si metionina. Acesta din urma ajuta la metabolizarea insulinei.

Totodata, contine o buna parte din vitamine si minerale, in special magneziu, vitamina C si vitamina E.

Quinoa este un aliment deosebit de energizant; 100 grame de quinoa contine 350 de calorii. Fiind un aliment foarte nutritiv, se recomanda consumul sau în special pentru copii, femei gravide, sportivi si convalescenti. Avand un continut foarte mare de proteine, sostituise foarte bine proteine de origine animala.

Quinoa in regimul alimentar al dietei Rina

Cu cativa ani in urma multi dintre noi nici nu stiam de existenta acestui aliment, quinoa, insa datorita proprietatilor benefice pentru organism consumul de quinoa a crescut foarte mult mai ales in randul persoanelor care urmeaza o dieta de slabit.

Astfel, quinoa este recomandata si in regimul alimentar al dietei Rina.

Cand se poate consuma quinoa in regimul alimentar al dietei Rina?

Quinoa, este o leguma, deci se poate manca in ziua 2 – ziua legumelor al dietei Rina. Poate fi consumata la pranz alaturi de o felie de paine integrala, salata nelipsita si cele 300 ml de supa lejera.

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *