Cum ajuta hipnoza in cura de slabire – interviu cu Catalin Dimofte

O parte semnificativa din femeile ce doresc sa slabeasca se confrunta cu greutati in timpul curei de slabire, fie nu se pot mobiliza sau mentine cura de slabire, fie cu toate ca tin o cura de slabire nu reusesc sa slabeasca semnificativ, fie dupa ce se termina cura se ingrasa din nou. De curand am discutat cu o prietena si mi-a spus ca a apelat la hipnoza si a scapat astfel de acea pofta de dulce ce o domina, astfel a putut tine cura de slabire mai usor si a slabit mai repede.

Am vrut sa aflu mai multe despre acest fenomen de la un specialist in hipnoza, hipnoterapeutul Catalin Dimofte a avut amabilitatea pentru a-mi raspunde

DietaRina: Hipnoza ma poate ajuta sa slabesc?

Catalin Dimofte: Hipnoza te poate ajuta sa slabesti, pe parcursul anilor au fost facute multe studii stiintifice ce au analizat eficienta hipnozei in tratarea obezitatii, puteti citi astfel de studii pe Google Scholar, de exemplu un studiu cu 51 de subiecti ce au beneficiat de hipnoza arata ca peste 70% din subiecti au obtinut o reducere a greutatii semnificativa.

DietaRina: De ce nu functioneaza la toti?

Catalin Dimofte: E o intrebare ce necesita un raspuns mai complex. In primul rand fiecare individ are un nivel diferit de sugestibilitate (hipnotizabilitate) si raspunde intr-un mod diferit la hipnoza, apoi conteaza mult si compatibilitatea dintre terapeut si client, de increderea pe care o are clientul in terapeut si hipnoza, iar fiecare persoana este unica, la o persoana merge o tehnica la alta persoana functioneaza o alta tehnica si tehnica aleasa poate nu este tocmai cea mai potrivita.

DietaRina: Care este tehnica de hipnoza ce o folositi cel mai des pentru a ajuta oamenii sa slabeasca.

Catalin Dimofte: Nu cred ca poti spune care este tehnica cea mai eficienta, pentru fiecare persoana este mai potrivita o anumita tehnica, iar terapeutul va avea eficienta cu acea tehnica ce o stapaneste cel mai bine. De exemplu una din preferate este protocolul “Inelul Gastric Virtual” http://www.dimofte.com/inelul-gastric-virtual-puterea-hipnozei-te-ajuta-sa-fii-din-nou-supla/  prin care se face o instalare virtuala a unui inel gastric in timpul hipnozei, iar persoana va simti un ca stomacul este mai mic si se va satura din cateva guri de mancare.

DietaRina: Cum pot sti daca la mine va functiona hipnoza?

Catalin Dimofte: Pana nu testezi nu poti sti cu exactitate. Se fac anumite teste de sugestibilitate si imaginatie in discutia de la inceputul primei sedinte si se observa daca subiectul raspunde sau nu la sugestie. Dar am avut surpriza placute ca o persoana sa nu raspunda la teste si cu toate acestea sa functioneze si persoana sa reuseasca sa slabeasca semnificativ.

DietaRina: Sunt acele persoane ce nu se pot abtine de la mancare, carora li se face foame continua, sau pofta de dulce. Acestea pot fi ajutate cu hipnoza?

Catalin Dimofte: Bineinteles, aici imi place sa lucrez mai mult. Aceasta pofta irationala are intotdeauna o cauza emotionala, sa spunem ca este o foame de iubire a sufletului pe care noi o interpretam gresit si ii oferim mancare. Dar mancarea nu poate astampara acea foame interioara, este nevoie de altceva acolo, de obicei este o rana emotionala nevindecata.

Referinte:

http://psycnet.apa.org/record/1998-06062-024

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/1097-4679(198501)41:1%3C35::AID-JCLP2270410107%3E3.0.CO;2-Z/full

 

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *