Ziua 3: meniu si retete Dieta Rina pentru ziua de carbohidrati


Ati inceput dieta si nu aveti nicio idee de niciun meniu de carbohidrati pentru ziua 3 a dietei Rina? Asa cum v-am promis, va voi sta alaturi pe toata perioada celor 90 de zile a dietei cu meniuri zilnice si retete culinare adecvate dietei.

Care sunt alimentele in care se regasesc carbohidratii? 

Alimentele care fac parte din categoria carbohidratilor sunt:

  • Cereale, seminte si paine
  • Fructe
  • Fasole boabe, pastai si radacinoase
  • Lactate si dulciuri
  • Paste si pizza

Ziua 3 Dieta Rina – retete pentru mic dejun, pranz si cina 

In continuare va voi prezenta in amanunt meniul pregatit pentru ziua de asta si ce retete am ales pentru ziua a 3-a a dietei.

Mic dejun ziua 3 dieta Rina: 2 felii de ananas + o ceasca de cafea sau ceai fara zahar

Avand in vedere ca ananasul este un fruct bogat in fibre, face parte din categoria carbohidratilor si are un continut redus de calorii, pentru micul dejun am ales sa savurez 2 felii de ananas.

In cazul in care acesta nu este tocmai pe gustul vostru, puteti manca 1 ciorchine de strugure sau 5-6 capsuni sau 2 mere etc. De asemenea puteti consuma gustari delicioase de fructe pana aproape de ora pranzului.

Vezi aici: Orarul meselor pentru Dieta Rina 90

Pranz pentru ziua 3 dieta Rina: Spaghete cu sos de rosii + 1 felie de paine integrala + un bol cu supa de legume

Spaghete cu sos de rosii

spaghetti-al-pomodoro

Pentru prepararea retetei de paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 125 g de spaghete ( sau oricare alt tip de pasta)
  • 1 lingura de boia de ardei
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii sau 5-6 rosii cherry( bulion sau conserva cu pulpa de rosii )
  • sare, piper negru
  • 3-4 frunze proaspete de busuioc
  • oregano

Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie cubulete, dupa care se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline si se rumeneste usor. Cand ceapa este aproape gata se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se acopera cu un capac timp de 5 – 10 minute. Se adauga condimentele dupa gust, lasand pentru sfarsit busuiocul proaspat, si lasati pentru alte 5 min sosul sa fiarba la foc mic ( in caz de nevoie adaugati putina apa).

Intr-o cratita inalta se adauga apa si se pune la fiert. Adaugati sare, iar in momentul in care apa fierbe se adauga pastele si se lasa fiert. Cand pastele sunt gata se scurg de apa si se adauga in tigaia cu sosul pregatit anterior, se amesteca pentru cateva minute, iar la sfarsit se adauga frunzele de busuioc proaspat. Va urez pofta buna.

Cina ziua 3 dieta Rina: 62,5 g de spaghete cu sos de rosii 

 

Lasă un răspuns

Open

  INTRA IN GRUPUL NOSTRU FACEBOOK !